”Positivt ledarskap med framtidsfokus”

Orden ovan är bara en lek med ord i ett försök att formulera en ledarskapsfilosofi som jag tror på, jag är långt ifrån mål och klar kommer jag aldrig bli då jag är i ständig förändring och utveckling men man måste veta var man är för att kunna hitta framåt.

Om man skall försöka bryta ner rubriken i delar så börjar vi med ordet positivt vilket innebär att vi lägger till, förstärker, lyfter fram och gör hela tiden lite till.

Gör man ett misstag så får man en ny chans att försöka och på så sätt lära sig av misstaget, att bestraffa genom att antingen skälla på/uttrycka sig negativt/bestraffa kanske är effektivt för stunden men lägger i min mening fokus på fel saker.

93e5c71407a31e93e2ed6b6fe9ef2e5c

 

Framtidsfokus går hand i hand med det som jag skrivit ovan, att alltid blicka framåt och tänka i målbilder och hela tiden sträva efter att utvcklas. Väldigt många ledare tänker tillbaka på hur saker och ting har varit och försöker antingen komma tillbaka till det om det varit bra, eller undvika det om det varit dåligt.

Man skall lära sig av begångna misstag och saker som kanske inte funkat så bra som man hoppats, men att köra framåt med blicken i bakspegeln hela tiden kommer aldrig vara optimalt.

Optimalt är ett annat ord man kan säga mycket om, jag nöjer mig med att säga att ordet för mig är att saker och ting är i balans för att man ska få så hög ”ROI”(Return on investment) som möjligt, mer valuta för pengarna, att det man gör ska få önskad effekt.

Ledarskap tar vi sist för det är väl det ordet som allting handlar om i grund och botten, för mig är ledarskap otroligt komplext och det finns en hel del böcker inom ämnet som jag skulle vilja rekommendera.

Men mina 5 cent på ordet Ledarskap i korta drag är att det i kontexten ovan handlar väldigt mycket om ansvar, att ta ansvar för vägen framåt, ta ansvar för att inte tappa fokus på målet man satt upp, ta ansvar för att göra saker som tar en dit. Att även som ledare för andra kunna ge ansvar till sina adepter/medarbetare för att på så sätt skapa engagemang och motivation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>