Vad jag läser

Min kunskap om träning har två ben, beprövad erfarenhet & vetenskap, den första är allt jag gjort och gör varje dag i gymmet eller på planen. Vetenskap däremot är sådant man läser sig till och studerar, t.ex. att stretching före en match eller tävling är en dålig idé pga tappad explosivitet(stretch-shortening cycle).

För att bättre förstå mig och hur jag tänker så kan man ta del av de källor och de sidor som jag finner intressanta och seriösa.

http://traningslara.se/ &  http://tranastyrka.se/

Det jag gillar med Jacob Gudiol som skriver på ovanstående sidor är att han är grym på att hänvisa till de studier som han tar upp och uppdaterar sig frekvent. Sen håller man kanske inte alltid med till 100% men han länkar som sagt väldigt ofta så att man kan läsa vidare själv och komma fram till slutsatser själv.

http://fysiopodden.se/

Gick för längse sen på Friskis&Svettis-kurs med Jacob som är med i denna grymma podcast om träning, idrott och fysioterapi. Om man är intresserad av vetenskap och studier så kan jag varmt rekommendera denna.

http://www.idrottochkunskap.se/

Prenumererar på denna tidning som skriver om idrott ur olika perspektiv och tar inte bara upp tränings och fysiologi-aspekten av idrott utan också det psykologiska och samhällets påverkan.

http://www.nsca.com/

Varje seriös PT och fystränare borde läsa The Journal of Strength and Conditioning Research.

http://www.sisuidrottsbocker.se/Bokklubb/

Efter två års studier på Bosön så har man samlat på sig en hel del studielitteratur och även andra böcker via Idrottens bokklubb. Jag har som mål att skriva bokrecensioner på den här sidan med jämna mellanrum.

 

Poängen med detta är att kärnan i träningslära och ledarskap för mig är att ständigt lära sig nya saker eller se saker på nya sätt.

45ae19176a2a39c81ed648a4a1fd2a14

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>